SÅ FUNGERAR PEEWEE SYSTEMET

När katten kissar i kattlådan försvinner en del av urinen ned genom gallret till spånet i den undre lådan. Resten av urinen absorberas av kattströt i den övre lådan och blir till spån. När katten krafsar i spånet ramlar det ner i den undre lådan. Den övre lådan förblir ren och torr, precis som kattens tassar och ditt hem. Man behöver bara kasta bort det smutsiga spånet ur den undre lådan. När avföringen regelbundet tas bort med hjälp av den speciella lilla PeeWee-spaden, är allt som blir kvar en fräsch trädoft. PeeWee kattströ på 14 liter räcker upp till 4 månader.

PeeWee-systemet är ett miljövänligt och hälsosamt alternativ. Du sparar pengar och slipper smuts och skadligt damm.

BÖRJA MED PEEWEE

  • Börja med att placera din nya PeeWee-låda bredvid din nuvarande kattlåda. Låt den stå där några dagar så att din katt får upptäcka den. 
  • Byt kattlåda genom att ta bort gallret i PeeWee-lådan. I botten lägger du i din nuvarande sand som din katt är van vid. 
  • Lägg i en näve med PeeWee-strö och öka successivt under ca 1-2 veckor beroende på hur din katt reagerar på PeeWee-strö. 
  • När det är ca häften av din gamla sand och PeeWee-strö så lägger du i gallerlådan och fyller på med hälften av sand och hälften PeeWee-strö. Lägg gärna i en ”kissklump” av sand från din gamla kattlåda. Glöm inte att lägga i PeeWee-strö även under gallerlådan, dit faller nästan all urin direkt när katten kissar. Om du inte lägger strö under gallret kan inte urinen absorberas av strö och då kommer det att börja lukta illa. 
    Sanden kommer att så småningom falla ned till botten men lukten finns fortfarande kvar där. Nästa gång du tömmer din kattlåda fyller du endast på med PeeWee-strö. 

EKOLOGISKT KATTSTRÖ

PeeWee kattströ är 100 % biologiskt nedbrytbart och komposterbart. Vårt kattströ tillverkas av spån från omsorgsfullt utvalda svenska barrträd, gran och tall. Spånet från dessa träslag har hög absorptionsförmåga och neutraliserar ammoniakdoft. I motsats till andra träpellets som används till kattlådor finns det aldrig blad eller bark i vårt kattströ. Inga tillsatser används under tillverkningen. Varken doftämnen, lim, bindemedel eller andra kemikalier.
Spånet pressas samman under mycket högt tryck. Vid denna process uppnås en temperatur på ca 120° C vilket gör att eventuella sjukdomsalstrande organismer eller insekter neutraliseras. Det innebär också att vårt kattströ varken kan ruttna eller frysa. PeeWee kattströ reducerar upp till 82% av bakterier i kattlådan jämfört med bentonitlera. Detta gör också att du inte behöver oroa dig för att din kattlåda är en bakteriefälla.

Många andra sorters kattsand tillverkas av en sorts lera som inte är biologiskt nedbrytbar. Det damm som frigörs från detta material (till exempel när kattlådan fylls och när katten krafsar) kan vara skadligt för hälsan. Sådan kattsand är inte bara dåligt för miljön, utan även för människor och djur.